على فكره بحكم الغربه .اتعلمت اكلات كتير فى الاردن..تقدروا تعتمدوا عليا وتخلونى شيف المنتدى
واليوم انا هقدملكم .. اكله كتير زاكيه.(لذيذه)جدا)
.وسهله ..
( معكرونه بالدجاج..(يعنى مكرونه بالفراخ
وكمان هتتعلموا مع الاكله كلمات جديده عليكم من اللهجه الاردنيه
المقادير
جاجه..او فرخه مش هتفرق
اربع حبات بندوره ....لو مالقتيوش بندوره هاتوا طماطم..هه
كيسين معكرونه اسباغيتى
ملعقتين صلصه بندوره
بصله كبيره
فلفل اسمر ..شطه
ملح ثوم..ملعقتين او ثلاثه زيت
طريقه التحضير
نقطع البطله تقطيع صغير ونضعها فى ملعقتين من الزيت حتى تذبل البصله
ثم نعصر البندوره ونضعها فوق البصل ومعها ملعقتان الصلصه حتى تغلى
ثم نعبأ الطنجره(الحله)ماءحوالى ليترين من الماء فوق البصل والبندوره
ونتركها حتى يغلى الماء ثم نضع الفراخ ونتركهما مدة نصف ساعه او حتى يستوى الفراخ
ثم نضع الملح والفلفل الاسمر والشطه حسب الطلب
وبعد ذلك نبشر اربع فصوص ثوم ونضعهما فوقهما
ثم بع ذلك نكسر المكرونه الى ثلاثة اجزاء
او حسب الطول المناسب ونضعها فوق الجاج فى الماء(فوق الفراخ)و
نغطيها حتى تستوى المعكرونه ويجب ان نلاحظ عند وضع المعكرونه ان الماء الذى فى الحله
يكفى لان تستوى المعكرونه ان لم يكفى يمكننا وضع ماء مره اخرى
ثم نغطى الطنجره ونتركها تستوى حوالى عشرة دقائق
ثم نقدمها فى طبق كبير مع بعضها كما كانت فى الطنجره جاج بالمعكرونه
بالمناسبه هذه الوجبه فقط لاربع اشخاص
و...كل واشكر
مع شيف المنتدى
وائل
صلوا لاجلى